Dags att beställa inför 2021 års leverans!

Nu är det dags att göra årets beställning av de palestinska produkter som vi i den ideella föreningen Jord & Frihet importerar från Västbanken. Vi vet inte exakt när varorna finns på plats i våra olika lager (Stockholm, Göteborg, Malmö, Vagnhärad och Luleå) men vår förhoppning är att de är klara att levereras under första delen av april.

Vad vi erbjuder i år är: Ekologisk extra virgin olivolja, ekologisk maftoul (palestinsk couscous), ekologiska dadlar, za´atar, mandel och tvål. Nytt för 2021 är att också maftoulen nu är ekologiskt certifierad.

Även om vår verksamhet vuxit avsevärt sedan vi startade för 15 år sedan, är det omöjligt för oss att beställa hem hur stora mängder som helst. Därför kan vi inte garantera att ni får alla produkter ni vill ha. Ju tidigare ni beställer, desto större chans är det dock att ni får det ni önskar.

För att inte göra oljan för dyr har vi i Jord & Frihet bestämt oss för att behålla förra årets pris på den, det vill säga 120:- för en glasflaska om 75 centiliter. Vad de övriga produkterna kommer att kosta är vi inte helt säkra på i skrivande stund, men förmodligen gör vi inga stora prishöjningar i år.

Olivskörden hösten 2020 var mycket låg; den nådde bara upp till en dryg tredjedel av skörden året innan. Dessutom var attackerna från kolonisatörer (bosättare) och konfiskationer av mark omfattande. Men trots alla svårigheter fortsätter våra partners i Palestina sitt arbete med att stötta bönderna i landet och hela det palestinska jordbruket: Den kooperativa verksamheten och satsningarna på ekologisk odling växer, exportmarknaderna utökas och metoderna för kvalitetskontroller blir bättre och bättre.

Har ni förslag på organisationer, affärer, restauranger eller kaféer som vill köpa in vår olja, eller som vill sälja den i sin verksamhet, tar vi tacksamt emot tips. Vill du själv hjälpa oss i vårt arbete är ni också välkomna att höra av er till oss via e-post  info@jordfrihet.org.

Beställningar görs bäst via detta beställningsformulär på vår hemsida.

Jord & Frihet, februari 2021