28 rullstolar till behövande i Gaza

För ett år sedan inledde palestinier i Gaza The Great March of Return för att uppmärksamma världen på att de sedan 1948 vräkts och fördrivits från sina hem.

Demonstrationerna vid den israeliska illegala gränsen ledde till att mer än 175 palestinier dödades av Israelisk militär. Mer än 18 000 palestinier skadades, varav 3540 barn. Många av de skadade har fått men för livet, såsom förlamningar och amputationer. En stor del av skadorna uppstod då Israeliska militär pricksköt på palestinier på andra sidan gränsen.
Vår palestinska partner PARC (Palestinian Agricultural Relief Committees) startade en kampanj för att köpa in rullstolar till några av de som skadats, som saknar ekonomiska medel för att själva köpa rullstolar. Jord och Frihet var en av de organisationer som internationellt deltog i kampanjen, och tillsammans med givare samlade vi in ca 50 000 kr som skickats till Palestina.

Kampanjen ledde i slutändan till att 28 elektriska rullstolar köpts in. Med hjälp av Al Wafa Specialized Hospital och Palestinian Medical Relief Society har behövande utsetts som fått rullstolarna. Hela processen är transparent och vi berättar gärna mer om någon vill veta mer.

Tasneem Mohammed Al-Ajouri och Islam Adel Mustafa Al-Dali på bilderna är två av de som fått rullstolar genom kampanjen.

Jord & Frihet vill tacka alla som bidrog och kommer fortsätta stödja palestiniernas kamp för frihet och rättvisa.