Hur mycket palestinsk olivolja gör du av med under 2019?

Nu börjar det dra ihop sig för vår stora årliga import från Palestina. Vår container kommer att packas och skickas iväg till oss inom kort. Hur lång tid det tar för den att nå oss här och exakt när vi har våra varor uppackade och på plats för utlämning/avhämtning kan vi tyvärr inte säga. Allt beror på hanteringen i den israeliska hamn de skickas ifrån och vad som händer under vägen. Vi försöker i alla fall hålla er underrättade via vår Facebooksida så fort vi vet lite närmare.

Priserna kommer i år gå upp en del. Det beror på flera saker. Skörden på Västbanken hösten 2018 var tyvärr en av de sämre på flera år; många olivodlingar drabbades av olivflugor. Vi behöver också justera priserna på grund av att den svenska kronan under flera år tappat i värde.

Trots det försöker vi i Jord & Frihet att hålla ett pris som är rimligt och vi hoppas att så många som möjligt av er gör förbeställningar inför årets sändning. Minimum för förbeställningar är 6 flaskor, men ni får gärna beställa en låda på 12 flaskor eller mer. För er i Norrbotten ser det lite annorlunda ut, där kan ni göra upp med den/de medarbetare vi har där. Försök gärna tänka långsiktigt och se över ert årsbehov av olja och beställ utifrån det. 

Vi vill gärna att ni skickar era beställningar till oss innan utgången av januari månad. Det gör det lättare för oss i vårt arbete med fördelningen av varor. Som vanligt kan vi inte lova att alla varor finns tillgängliga i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå, men vi gör vårt bästa för att fördela varorna efter önskemål.

Vi är nu inne på det femtonde året i vårt arbete med import av varor från Palestina och vi arbetar fortfarande helt ideellt. Det överskott vi får in använder vi till nya beställningar, till att betala kontor/lagringslokal, till lokala transporter, betalning av certifiering, nya reklamfoldrar och affischer och till ekonomiskt stöd åt olika solidaritetsprojekt på Västbanken och i Gaza.

Inför årets sändning har vi designat en ny etikett till olivoljeflaskorna. Efter att ha använt oss av samma etikett under ett antal år tyckte vi det var dags att byta, och vi hoppas att ni kommer att tycka om den. Den går i de palestinska färgerna och när flaskorna exponeras råder det inga tvivel om vilka vi stödjer i vårt arbete.

Avslutningsvis: Med den rådande situationen på Västbanken och i Gaza är vårt stöd till det palestinska civilsamhället kanske viktigare än någonsin tidigare. Visa att palestinierna inte står ensamma i sin kamp!

Gör din beställning här