Uppdatering maj 2018

Hej alla olivolje- och Palestinavänner! Årets sändning av olivolja är här sedan ett par månader. I år finns det bara extra virginolja, men precis som de senaste åren är all olja vi importerar ekologiskt certifierad. Förutom olja tog vi hem maftoul (palestinsk couscous), dadlar, mandel och tvål. Mandeln och dadlarna är slut redan och vi har bara ett fåtal påsar maftoul kvar. Mejla gärna en förfrågan om tillgång på din ort innan du/ni beställer. Vad vi har i lager just nu är 75-centiliters olivoljeflaskor, tvål från Nablus och otryckta T-shirts av ekologisk bomull, producerade i en textilfabrik på Västbanken.

I oktober 2017 gjorde Jord & Frihet en resa till Västbanken där vi bland annat träffade våra samarbetspartners i Al Reef/PARC. Vi besökte också medlemmar i ett av de bondekooperativ vi köper olja av i Salfitregionen, intervjuade kvinnliga medlemmar i det maftoulkooperativ vi samarbetar med i Jeriko och plockade oliver i Al Khalil (Hebron). Förutom att stärka kontakten med våra partners och lära oss mer om frågor som rör de produkter vi köper och situationen i stort i Palestina, ledde besöket till att vi nu har en ny medlem i Köpenhamn som tar hand om försäljningen där, och att vi har påbörjat försäljning i Norge.

Vill ni vara säkra på att ha olja under sommaren och hösten 2018 beställer ni bäst via formuläret på vår hemsida www.jordfrihet.org. Minsta mängd är 6 flaskor, men för att underlätta vårt arbete ser vi gärna att ni beställer en hel låda om 12 flaskor. Vill ni köpa mindre mängder än 6 flaskor hänvisar vi till de butiker som saluför vår olja. Bland dem finns de flesta Emmausbutiker i landet, Bokhandeln Info, Gryningen och ReOrient i Stockholm, Fram, Röda Stjärnan och Ekobeställarna i Göteborg, Ekolivs i Malmö, Alternativboden Lykten i Gävle, Emmaus på Åland, Bokkaféet i Åbo, Spidsroden, Sabotören och Internationalt Forum i Köpenhamn och många fler. På vår hemsida listar vi de flesta butiker där oljan säljs. Säljer ni olja och inte finns listade bland våra återförsäljare på hemsidan kan ni mejla oss på: info@jordfrihet.org så ska vi försöka lägga in er bland försäljningsställena.

I höst, innan vi skickar iväg vår nästa beställning till Västbanken, går vi ut med ett nyhetsbrev till alla de kunder vi har e-postadress till. Där kan ni se vad vi har möjlighet att ta hem, och ni kan i lugn och ro fundera över era behov och vad ni vill ha, och sen göra en beställning inför nästa år. Palestina behöver vårt aktiva stöd mer än någonsin!

Jord & Frihet, maj 2018