40 000 flaskor olivolja från Palestina

Vårens omgång med palestinsk olivolja har sålts ut snabbare än någonsin tidigare och vårt lager i Stockholm är nu i princip tomt. Vill ni handla olja i Stockholm kan ni vända er till någon av de butiker som finns listade under rubriken ”Här köper du oljan” i högerspalten på vår hemsida. Där hittar ni de flesta av våra återförsäljare över hela landet. I Malmö och Göteborg finns det fortfarande olja kvar, både hos oss i föreningen Jord & Frihet och i de butiker vi säljer till.

Inför vårens leverans går vi som vanligt ut med ett mejlupprop till våra trogna beställare och ber er höra av sig till oss med det antal flaskor ni önskar. För att göra vårt arbete lite smidigare ser vi gärna att ni beställer en minsta mängd av en låda (12 flaskor) i år. Har ni inte möjlighet till det kan ni beställa som förut, det vill säga minst 6 flaskor. Vi hör av oss om avhämtningstider och plats för utlämning så fort oljan finns på plats. För mindre mängder än 6 flaskor hänvisar vi till de försäljningsställen som finns runt om i landet (se länk i högerspalten här på vår hemsida). Nytt för i år är att du även kan köpa vår olja via Made in Palestine, ett propalestinskt företag baserat i Lund. Där kan du beställa små mängder och få dem skickade till dig var du än bor i Sverige. Gå in på deras hemsida www.madeinpalestine.se om du är intresserad. Made in Palestine säljer även Palestinasjalar, palestinskt hantverk, kryddor och tvål.

Vi har räknat ut att vi under de elva år vi hållit på med import av palestinsk olivolja har tagit hem drygt 40 000 flaskor, en handel som inneburit att vi skickat ned mer än 2 miljoner kronor till de palestinska bönderna för deras produkter.

Vill du hjälpa oss i vårt arbete är du välkommen att höra av dig till oss. Du når oss lättast och bäst genom att skicka ett mejl till info@jordfrihet.org Vårt arbete är helt ideellt och ibland hinner vi inte riktigt med allt vi vill. Både i Malmö och Göteborg är våra medarbetare ganska ensamma om att försörja de städerna med olja. Är du intresserad kan det handla om att förvara några lådor olja hemma hos dig eller på din arbetsplats och hjälpa till med utlämning eller försäljning, att hjälpa oss att hitta nya försäljningsställen, göra reklam för oljan, ta med några lådor till de arrangemang som hålls i olika städer, eller att påbörja försäljning i någon stad där vi ännu inte haft möjlighet att nå ut.

Jord & Frihet, okt 2015