Elfte året i rad av olivoljeimport från Palestina

2

Nu har vi fått hem vårens sändning av palestinsk olivolja! I år har vi bara tagit hem ekologiskt certifierad extra jungfruolja (extra virgin). Oljan kostar 100:-/flaska, inklusive moms. Vi säljer oljan för samma pris till våra privatkunder som till våra olika återförsäljare, sen får de butiker och organisationer vi säljer till själva bestämma utpriset i butiken.

Jord & Frihets vinst per flaska är mycket liten och vi använder allt överskott till våra löpande kostnader samt till olika solidaritetsprojekt på Västbanken och i Gaza.

För att göra vårt arbete lite smidigare ser vi gärna att ni beställer en minsta mängd av en låda olja (12 flaskor) i år. Har ni inte möjlighet till det kan ni beställa som förut, dvs minst 6 flaskor. För ännu mindre mängder hänvisar vi till de försäljningsställen som finns runt om i landet (se länk i högerspalt). Vi hör av oss om avhämtningstider och plats för utlämning så fort oljan finns på plats.

Vi har räknat ut att vi under de elva år vi hållit på med import av palestinsk olivolja har tagit hem drygt 40 000 flaskor, en handel som innebär att vi skickat ned närmare 2 miljoner kronor till de palestinska bönderna för deras produkter.

Vill du hjälpa oss i vårt jobb är du välkommen att höra av dig till oss. Vårt arbete är helt ideellt och ibland hinner vi inte riktigt med allt vi vill. Både i Malmö och Göteborg är våra medarbetare ganska ensamma om att försörja de städerna med vår olja. Det kan handla om att förvara några lådor olja hemma hos dig eller på din arbetsplats och hjälpa till med utlämning, att hjälpa oss att hitta nya försäljningsställen, göra reklam för oljan eller att påbörja försäljning i någon stad där vi ännu inte har någon försäljning.

Stockholm, april 2015