Tack för stödet – nu avslutar vi insamlingen till Gaza

I början av januari fick vi ett upprop från P.A.R.C. (Palestinian Agricultural Relief Committees). I uppropet berättade de att de – tillsammans med ett tiotal andra civila organisationer i Palestina – startat en blixtkampanj för Gazas befolkning och bad om stöd till förnödenhetspaket. Varje paket kostade 50 euro (cirka 550 kronor) och innehöll bland annat mjölkpulver, bönor, sardiner, kex, ljus och hygienartiklar.

 

P.A.R.C. samordnade leveranserna med FN-organet UNRWA och Röda Korset, som var några av de få organisationer som kom in i Gaza under Israels flera veckor långa attack. Mellan den 9 januari och 13 februari har vi i olika omgångar skickat ned lite drygt 140 000 kronor, insamlat bland vänner, kamrater, släktingar och solidariskt inställda medborgare. Emmaus Stockholm tog ett snabbt beslut bland sina anställda och bidrog med 50 000 kronor.

 

Nu avslutar vi vår del av ”blixtkampanjen” och ber på det här sättet att få tacka alla er som har bidragit ekonomiskt och moraliskt. En tid framöver kommer vi nu att koncentrera oss på att sälja, distribuera och marknadsföra en ny omgång med palestinsk olivolja som vi får hem inom kort.