Om PARC/Al Reef

Palestinian Agricultural Relief Committee, PARC, är en fristående palestinsk NGO (ickestatlig organisation) med nära band till det reformerade palestinska kommunistpartiet PPP. PARC arbetar med olika utvecklingsprojekt inom jordbrukssektorn och med aktivt stöd till bönder och bondeorganisationer. För att underlätta försäljningen och exporten av till exempel olivolja, couscous, dadlar, soltorkade tomater med flera produkter har PARC startat företaget Al Reef i Ram, strax utanför Ramallah. PARC/Al Reef sköter tappning av olivolja på flaska, etikettering, förpackning och själva exporthanteringen. De håller dessutom i kontakterna med utländska kunder. Genom PARC/Al Reef har även produktion av ekologisk couscous i ett samarbete mellan bönder i Jenin och kvinnokooperativ i Jericho utvecklats i positiv riktning.